Топ 5 на местата за секс туризъм в България

Множество хотели в цяла България предлагат информация за секс развлечения, като по-този начин увеличават своята клиентела, написа италианският вестник "Унита", цитиран от Дарик радио. В Европа пътуването за секс става все по-популярно. И България не е изключение. В края на 2009 година сайт за спорт, пари, авто и секс проведе сред потребителите си анкета с въпрос "Какъв туризъм предпочитате?".  Най-голям процент от отговорилите са избрали отговора със секс туризъм - 44 %. На второ място в гласуването остава културният туризъм. Според руското издание NEWSru пък, което цитира данни от AFP и Центъра за изучаване на демокрацията 7% от вътрешния брутен продукт (БВП) на България е дело на проституцията.

Затова проучихме няколко десетки източници - основно форуми с потребителски мнения, за да си съставим мнение за това къде най-лесно можеш да правиш платен секс в България. И вижте какво открихме за вас в нашия Топ 5:
1. София. Градът с най-много хотели, агенции за запознанства, спа-центрове фитнес и масажни студия и постоянен целогодишен поток от чужденци, гарантиращи стабилни приходи. София може да бъде удивителна, ако я познаваш - казват любители на платения секс във форума за секс туризъм WorldSexGuide. Трябвало да си подбереш някои места, за да се смаеш. Най-подходящите от тях са нощните клубове в три от най-големите централни хотела. Само трябвало да си платиш входа, след което попадаш в "рая". Купища момичета, много от които ще тръгнат с теб, стига веднъж да се добереш до тях. Цените са около 50 евро на час. Други потребители пък не са така въодушевени. Момичетата са готини и "лесни", когато не си българин, според тях. Пробвали споделят как са си уредили набързо три от сервитьорките от един ресторант в центъра на столицата. Проститутките на площад "Македония" пък са за 20 евро на час - предимно от цигански произход, но не било нужно да се стига дотам, тъй като самите българки били много "лесни". Ако не ти се излиза, просто вдигаш телефона на наякоя от многобройните секс обяви по вестниците. След 20 минути ще ти се обадят да излезнеш на улицата или директно ще ти позвънят на вратата. Едно или две момичета. Избираш едната, плащаш 50 евро на час и се надяваш да е чудесно... Агенциите за секс с медицински контрол работят с чужденци - другите не били склонни.

2. Сандански. Градът с международната му известност на секс дестинация, макар в последно време там индустрията да страда най-малкото заради честите блокади на границата ни с Гърция и икономическата криза, която се отразява и на пътуванията включително с цел секс. Хотелите, където можеш да си намериш момиче или момче са повече от 20. Цената на стаята - около 20 евро + допълнителни 10 за рецепциониста и още 10, ако ползваш "упътване" от таксиметров шофьор. Тарифите - най-разнообразни, но основно около 20-30 евро за час.

3. Варна. И курортните комплекси в околовръст – традиционно място за летен секс туризъм. Например Златни пясъци. В морския курорт имало много малко проститутки. Разпознавали се обаче лесно, защото изглеждали стереотипно. През нощта пробват да заговорят потенциалния клиент с: "Търсиш ли компания за през нощта?". Качеството било различно - момичетата били от секси до отвратителни. Някои изглеждали доста изкусително и екзотично, особено циганките. Повечето момичета, свидетелстват опиталите, са от български или от етнически ромски произход, но имало и други източноевропейки. Цената е около 40-80 евро и нагоре за един час. Освен това в повечето хотели трябвало да платиш 20 евро, за да пуснат момичето с теб в стаята. В нощните клубове и дискотеките също имало доста момичета на разположение. Според западни клиенти проститутките са хубави, между 18- и 22-годишни. Средната цена е около 40 евро на час, въпреки че се плащало допълнителни 10-20 евро, за да заведеш момичето в хотела си. Някои заведения си имали специални стаи. Във Варна пък за 6-8 евро можело да си хванеш такси, чийто шофьор веднага щял те насочи към местни апартаменти, където да намериш момиче за 30 евро на час.

Албена. В най-малко в две от дискотеките, работещи и като барове, според потребителите на WorldSexGuide има по около 10-12 момичета, готови за подвизи в стаите с канапета отзад. Цената е между 30 и 50 евро. Но обещават всичко, а дават съвсем малко. Като кажат 1 час, това на практика означава 20 минути. Почти нищо разтърсващо и запомнящо се, просто един бърз секс.

4. Бургас. Посетете някоя от големите дискотеки в Бургас, съветват запознати. Там ще намерите както проститутки, така и обикновени жени (или нещо по средата). Първо изпийте няколко питиета с тях в безопасна денс атмосфера, за да разберете точно какви са. Според потребители на WorldSexGuide тук са най-красивите и най-полуделите на тема секс момичета. Но имало и други възможности за компаньонка в Бургас: в Клуба на моряците, от другата страна на градинката на жп гарата, на разположение били около 15 момичета. На втория етаж - места за стриптийз и стаи. Втори подобен клуб се намирал от другата страна на първия, на 100 метра от входа на пристанището. Според потребители той предлага атмосфера, която доста повече се доближава до тази на нощните клубове. Имало танцуващи момичета, отделни маси и т. н. Дамските коктейли стрували по 8-10 евро, а на клиента - към 3-5. Според запознати, ако не ти харесват погледите на мрачните субекти в заведението, просто си избираш момичето и си тръгваш с него. Имало стаи в апартамент на 10 минути път от клуба. Също така в един от местните вестници, на страници 2-3 (между обявите за коли втора ръка) се намирали 5-6 обяви за клубове за масаж със снимки на жени и телефонни номера. Всеки клуб имал по 3-5 момичета, които се сменяли често и били свързани по някакъв начин една с друга или с тези от другите клубове. Качеството на момичетата от различните места било горе-долу еднакво - предимно българки и рускини на възраст 18-28, с 6-8 точки по десетобалната система, дадени им от клиенти. Цените навсякъде били сходни - 20-30 евро на час и 80-100 за цяла нощ.

5. Русе. Заради близостта му до Дунав мост – златно място за практикуващите най-древната професия и то отново с целогодишни приходи. Показател – равнищата на цените в Русенските хотели и учудващата услужливост на шофьорите от тамошните таксиметрови компании.
В района Хасково – Свиленград проституцията също е лесна и достъпна, заради близостта му с граничен пункт Капитан Андреево и традиционно цъфтящия около граничните пунктове туризъм за секс. Впрочем Хасково е известен във вътрешността на страната център за износ на проститутки. През последната 2010 г. Велинград също вече печели от секстуризъм. "През уикенда печелим два пъти повече, отколкото през другите пет дни на седмицата. При това от продажбата на презервативи и хапчета, които засилват или връщат мъжката потентност". Това разказват фармацевти в курортния град, обявен за спа-столица на Балканите...

Източник: БГ излет